COVID-19 logging en notificatie uitzetten op je iphone

Apple introduceerde zijn Exposure Notifications API  in de  iOS 13.5 iPhone-update,  samen met blootstellingsregistratie en meldingen die expliciet zijn ontwikkeld om te helpen bij coronaviruscontacttracering. Zo kun je de COVID-19 Exposure Logging-functie op je iPhone inschakelen of uitschakelen.

Google en Apple hebben hun krachten gebundeld om een digitale versie van een contact tracing framework genaamd Exposure Notificationstecreëren. Als u een app voor het bijhouden van de gezondheid hebt geïnstalleerd, stuurt uw iPhone gerandomiseerde Bluetooth-beacons naar apparaten om u heen. Het zal ook het verzamelen van de bakens van telefoons die je al rond voor 10 minuten of meer.

Als iemand is gediagnosticeerd met COVID-19, kunnen ze zichzelf markeren als besmet in de gezondheid tracking app. Elke dag downloadt je iPhone een nieuwe anonieme database van mensen met geverifieerde hoesjes en controleert deze aan de hand van de bakens die op je apparaat zijn opgeslagen. Als u paden in de afgelopen 14 dagen hebt gekruist, krijgt u een melding dat u mogelijk bent blootgesteld aan COVID-19 en de app zal u door de volgende stappen leiden.

VERWANT: Hoe de nieuwe COVID-19 Exposure-meldingen van je iPhone werken

De functie Belichtingslogboeking is niet standaard ingeschakeld en om deze in te schakelen, moet u een ondersteunde app voor het bijhouden van de status installeren (van uw lokale volksgezondheidsorganisatie). Dat gezegd hebbende, u naar binnen gaan en de functie uitschakelen (en het belichtingslogboek op elk gewenst moment verwijderen).

Open de app ‘Instellingen’ op je iPhone en selecteer de optie ‘Privacy’.

 

 

 

 

 

 

Tik hier op de knop Gezondheid.

 

 

 

 

 

 

 

Nu ziet u de gloednieuwe optie “COVID-19 Exposure Logging” boven aan de statuspagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier vindt u de details van de apps voor het bijhouden van de gezondheid die u hebt geïnstalleerd. Als u een app voor het bijhouden van de status hebt geïnstalleerd, u op de schakelaar naast ‘Logboekregistratie verkennen’ tikken om de functie in te schakelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selecteer de optie ‘Belichtingscontroles’ om een record te zien van alle aanvragen om uw blootstellingslogboek in de afgelopen 14 dagen te controleren.

Als u wilt, u uw belichtingslogboek verwijderen door op de knop Belichtingslogboek verwijderen te tikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


WDW
WDW

  2 replies to "COVID-19 logging en notificatie uitzetten op je iphone"

  • Philip van Dijk

   Beste mensen van vlees en bloed, maar ook van lichaam, ziel en geest:

   Toen ik vanavond op mijn iPhone 5S naar de app Instellingen ging, dan naar de opties PRIVACY en GEZONDHEID ging, kwam ik erachter dat er helemaal géén optie COVID-19 EXPOSURE LOGGING erin stond!

   Wat er In die optie GEZONDHEID allee maar stond was één optie KLOK waar dan twee andere opties, namelijk (1) STA KLOK TOE OM GEGEVENS TE SCHRIJVEN: SLAAPANALYSE en (2) STA KLOK TOE OM GEGEVENS TE LEZEN: SLAAPANALYSE, erin die optie KLOK waren. Ik heb die twee opties wél allebei uitgezet!

   Waarom denkt u dat er géén optie COVID-19 EXPOSURE LOGGING erin de optie GEZONDHEID in mijn iPhone 5S stond? Ik ben benieuwd …

   Liefde,

   Philip

   • WDW

    dat komt omdat de iphone 5s niet verder ge-update kan worden naar de ios versie die WEL automatisch de covid api installeerd. Het is overigens feitelijk geen app maar een z.g. api.

Leave a Reply

Your email address will not be published.